Rólunk | Elérhetőség | Ajánlatkérés  
Európa
Afrika
Ázsia
Karib térség
Észak Amerika
Közép Amerika
Dél Amerika
Óceánia
Üdülések
Körutazások
Hajóutak
Magánrepülő
Esküvő & nászút
Itthon
Luxusvonatok
Afrika
India
Skócia
Spanyolország
Thaiföld
Luxus yachtok
Jesoloi luxusapartmanok
ÚJDONSÁG-Ferrarival Olaszországban
Tematikus Utak

  Főoldal > Luxusvonatok > India

The Indian Maharaja – Deccan Odyssey

Árak lekérésre

Az Indian Maharaja – Deccan Odyssey luxus vonatok 21 vasúti kocsival rendelkeznek, ebből 11 kocsiban 4-4 hálófülke található. 2 vasúti kocsiban elnöki lakosztály található, 2 fülke kocsinként. A vonat rendelkezik még egy bár illetve Spa kocsival is.


Étkezés
Két étkezőkocsi kínál igazi indiai illetve nemzetközi ételeket.

Szolgáltatások:
- Könyvtár
- Bár
- Masszázs center
- Gőzfürdő
- Szépségszalon
- Telefon
- Tv

1.nap: Érkezés Mumbai-ba, szállás elfoglalása.
2.nap: Találkozó a Victoria Terminus állomáson 16.00 órakor, a vonat elfoglalása. Vacsora. Éjszaka a vonaton. A vonat elindul Daulatabad-ba.
3.nap: Reggel érkezés Daulatabad-ba. Reggeli a vonaton, majd kirándulás Ellora Caves-hez. (22 km). Ellora az egyik legjobban látogatott Világörökség tag Indiában, ahol 34 kolostor és templom található. Ellora templomai a buddhizmusnak, a brahmanizmusnak és a jainizmusnak szentelték. Ebéd egy szállodában, majd utazás Ajanta-ba. (100 km). Ajanta a barlangjairól ismert, egyike India kevés történelmi és építészeti csodáinak, szintén a Világörökség része. A barlangokat egy angol hivatalnok fedezte fel a 19.században tigrisvadászat közben. Az Ajantai barlangcsoport a Sahyadri hegység mélyében található. Ezután utazás a Jalgaon állomásra, beszállás a vonatra. Vacsora, a vonat indul Udaipur-ba.
4.nap: Városnézés Udaipur-ban: a City Palace, a fenséges fehér emlékmű. A márványból készült főbejárat, a Tripolia, 1725-ben épült csoda. Következik a Cristal Gallery. Utazás a Fateh Sagar tó-hoz, látogatás Sahelion-ki-Bari-ba. A csodálatos kert, ahol számos szökőkútban gyönyörkedhetünk. Tovább a Jagdish templomhoz, mely Vishnu-nak épült a 16.században, és Udaipur legnagyobb és legpompásabb temploma. Este hajókázás a Pichola tavon, a Jag Madir Palota megtekintése (a hajókázás a vízszinttől függ). Látva a helyi lakosokat a tóparton mosni, megtapasztalhatjuk a kontrasztot a City Palace és az óváros szépsége és helyi lakosok mindennapi élete között. Gálavacsora egy városi szállodában, majd visszaszállás a vonatra. Továbbutazás Sawai Madhopur-ba.
5.nap: Reggel dzsungel szafari a Ranthambore Nemzeti Parkban. A Ranthambori erődöt körülvevő erdők egykoron Jaipur maharadzsáinak saját területe volt. A Ranthambore Nemzeti Park egyedülálló példája az országon belül a tigrisek megmentéséért folyó küzdelemnek, melynek eredményeként jelentősen megnőtt a tigrisek száma, így láthatunk napon heverésző vagy akár a tóparton vadászó tigriseket is. Étkezések a vonaton. Továbbutazás Jaipur-ba.
6.nap: Megérkezés Jaipur-ba. Reggeli után az Amber Fort megtekintése, ahová elefántháton lehet feljutni. Útközben Amber felé megálló a Hawa Mahal-nál (Szelek Palotája), melynek ravaszul zárt, mégis nyitott falai mögül az udvarhölgyek figyelték a város életét. Délután városnézés Jaipur-ban, mely leginkább rózsaszín városnegyedéről híres: City Palace, Obszervatórium, Városi Múzeum. Indulás a vonattal Bharatpur-ba.
7.nap: Kora reggeli érkezés Bharatpur-ba. Reggeli után utazás Agra-ba, Fatehpur Sikri-n keresztül. A város és a Királyi Palota meglepő épségben maradt az utókorra. Utcáit és épületeit bejárva igazi szellem-városban érezhetjük magunkat. Agra-ban látogatás a Taj Mahal-nál, a mauzóleum a szerelem oltárán valaha emelt legkülönösebb épület, India egyik jelképe, a világ egyik legismertebb építményeinek egyike, a mogul építészet egyik csúcs-teljesítménye. A Világörökség része és a világ 7 csodájának egyike. Ezt követően a csodálatos, vörös homokkőből emelt Agra Erőd megtekintése. Utazás a vonattal Delhi-be.
8.nap: Városnézés Delhi-ben. Legelőször Ó-Delhi történelmi nevezetességeivel ismerkedhetnek meg. Először a Raj Ghat megtekintése, mely Mahatma Gandhi-ra emlékezik, majd a Red Fort következik, mely a Világörökség része. Ezután a Jama Masjid megtekintése, mely a legnagyobb mecset Indiában. A Qutab Minar - India legmagasabb kőtornya, mely ma a Világörökség része, az India Kapu - az ismeretlen katona síremléke, és Rashtrapati Bhawan-India elnökének rezidenciája még a látnivalók.
9.nap: Reggeli után a vonat elhagyása. Hazautazás menetrend szerint.


 
A részvételi díj a következő szolgáltatásokat tartalmazza:

-           Utazás a vonattal

-           A szervezett városnézéseket

-           Belépők

-           Hajókázás Udaipur-ban

-           Teljes ellátás

 

Az árak a következő szolgáltatásokat nem tartalmazzák:

-           Repülőjegy

-           1. éjszaka Mumbai-ban, ár lekérésre

-           Sztornó biztosítás: 1,5%

-           BBP biztosítás

-           Vízum

-           Italok

-           Borravaló

-           Mosoda szolgáltatás

-           A Spa kocsi szolgáltatásainak díja