Rólunk | Elérhetőség | Ajánlatkérés  
Európa
Afrika
Ázsia
Karib térség
Észak Amerika
Közép Amerika
Dél Amerika
Óceánia
Üdülések
Körutazások
Hajóutak
Magánrepülő
Esküvő & nászút
Itthon
Luxusvonatok
Afrika
India
Skócia
Spanyolország
Thaiföld
Luxus yachtok
Jesoloi luxusapartmanok
ÚJDONSÁG-Ferrarival Olaszországban
Tematikus Utak

  Főoldal > Luxusvonatok > Afrika

Shongololo Express-A Dél Keresztje

Árak lekérésre

A Dél Keresztje

    
A 16 napos út hat országot jár be. A gondosan megtervezett  útvonalon mindennap egy újabb szédítő élmény vár. A vonat a Viktórai vízeséstől Johannesburgig számos helyen: Mozambik Szváziföld,Botsvana, Zambia,Zimbabwe és Dél Afrikai köztársaság áll meg. Ahogy a sínek visznek előre úgy tapasztalja meg az utazó azt a földrajzi és kulturális egyveleget, mely Dél-Afrikát olyan egyedülállóan izgalmassá teszi.

1.nap Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal Livingstone-ba.

2.nap Viktoria Falls-Zimbabwe
Érkezés a Viktória vízeséshez. A vonat elfoglalása.

3.nap Viktoria Falls-Zimbabwe
Reggeli után vezetett túra az esőerdőn keresztül a  Viktória vízeséshez. Az 1708 méter széles vízesés a Föld legnagyobb "függönyét" formázza. A vízpára, mely elérheti az 500 méteres magasságot is, mintegy 70 km-ről is látható. Számos pontról csodálhatjuk meg ezt a természeti csodát. A vonat  Viktória Falls-on állomásozik.

4.nap Chobe Nemzeti Park-Botswana
A Chobe Vadrezervátum 35.000 elefánt otthona. A Chobe folyót kiszáradt tómeder,ártéri vadon és erdő övezi.A Chobe folyó partján a vadállatok figyelése egyet jelent  megtapasztalni Afrika varázsát. A vadles mellett résztveszünk egy hajókiránduláson is.  A vonat továbbra is Viktoria Falls-ban marad.

5.nap Livingstone-Zambia
Dr David Livingstone misszionárius neve egyet jelent Afrika ezen részének a felfedezésével. Busszal áthaladunk  a híres hídon a  Zambezi felett. Megtekintjük a Viktória vízesés zambiai oldalát is. Vízum  a vonaton a Train Manager-nél intézhető. A vízesés után Livingstone Múzeum, majd a a Zambezi folyó csodálatos panorámájában gyönyörködhetünk. A vonat vacsora után indul Dete-be.

6.nap Hwange Nemzeti Park-Zimbabwe
Hwange  majdnem akkora mint Belgium. Zimbabwe elsőrendű nemzeti parkja,  mely jól ismert az oroszlán populációjáról. A kora reggeli vadles után reggeli a Sable Valley Lodgeban. Ebéd (saját költségre) a Sikumi Tree Lodgeban,majd pihenés a medence mellett. Délután még visszatérünk egy vadlesre. Este a vonat indul Bulawayo-ba.

7.nap Bulawayo és Matobo Nemzeti Park-Zimbabwe
Bulawayo  a valaha viruló állattenyésztés központja volt, és Zimbabwe második legnagyobb városa. Reggeli után indulás Matobo Hills-re. Matobo kopasz fejet jelent és találóan illik a terület egyensúlyozó gránit köveire és dombjaira. Ellátogatunk Cecil John Rhodes temetkezési helyéhez és egy busman barlanghoz. Ebéd után a Természettudományi Múzeum következik,amely az egyik legjobb a déli féltekén. A vonat este indul tovább Somabhulaba.

8.nap Antilop Park - Gweru
A mai napon akár oroszlánokkal is sétálhatunk. A másfél órás program elképesztő fotó lehetőségeket is kínál. Fogságban tartott oroszlánok 5 és 15 hónap közötti utódjait szoktatják vissza egy hosszútávú project keretében a vadonba. Délután az érdeklődők Gweru-ban a Hadi Múzeumot látogathatják meg, majd Somabhulaban belepillanthatunk az általános iskola életébe is. Este továbbutazás Bannockburn-ba és Zimbabwe-ba.

9.nap Zimbabwe
Zimbabwe gránit romjai, a Szaharától délre található legnagyobb ősi kőépítmény, egy két és fél négyzet mérföld széles,dombokkal körülvett, füves völgyben terül el. Rutengaból  látványos gránit dombokon  keresztül vezet az út. A Rozwi-k által épített ősi város romjai lenyűgőző látványban részesítik az utazót. Megtudhatják hogyan éltek és miként bányászták a helybéliek az aranyat, ezüstöt. Élénk  kereskedelmet folytattak az arab és portugál kereskedőkkel. Innen erednek olyan mítoszok mint a Mese a Salamon király bányáiról. Ebédelési lehetőség a Great Zimbabwe Hotel-ben. Ebéd után felszállás Rutengánál a vonatra.

10.nap Dél Afrika
A mai napot a vonaton töltik miközben az Limpopo, Gauteng és Mpumalanga tartományokon utaznak keresztül. A vonat megáll Nelspruitban, Mpumalanga tartomány fővárosában, ahol az éjszakát töltik és innen indulnak másnap reggel a Panoráma útra.

11.Panorama Route-Dél-Afrika
Ezt a napot  a Keleti Szakadéknál töltjük, mely fenséges látványt nyújt az erdőkkel és vízesésekkel. Megálló a Blyde River Canyon-nál, Bourke's Luck Potholes, God's Window, Mac Mac Falls, Pilgrims Rest stb.

12. és 13.nap Kruger Nemzeti Park
A világhírű Kruger Namzeti Park által kínált  szafari élmény Afrika legjobbja. A két millió hektáron elterülő park erdői, tövises bozótjai és a nagy füves síksága állatok sokaságának  természetes élőhelyei. A sokféle vadállat közül megpillanthatjuk a fekete-fehér orrszarvút,leopárdot, oroszlánt és zsiráfot. Mindkét napot vadlessel töltjük a parkban.

14.nap Maputo - Mozambik
A portugál hatás azonnal érezhető az országon. Az aranyláz vonzotta ide őket 1505-ben. Élénk kereskedelmet folytattak arannyal, elefántcsonttal és rabszolgákkal. A mai nap strandolással töltjük a napunkat az Indiai óceán partjánál. Este tenger gyümölcsei vacsora egy helyi étteremben.

15.nap Maputo-Mozambik 
Délelőtt városnézés Mozambik fővárosában,Maputoban: többek között megtekintjük a katedrálist, egy szokatlan előregyártott fém épületet, amelyet a Kormányzó részére importáltak a 19.században és Louis Trichardt sírját aki a  nagy vándorlás végén halt meg maláriában. Délután tovább utazás a Dél Afrikai Köztársaság felé.

16.nap Szváziföld-Johannesburg
Szváziföld a maga 17.000 négyzetkilométerével a második legkisebb ország az afrikai kontinensen. Bár az óriási Dél-Afrikai Köztársasággal és Mozambikkal szomszédos  ez a pici, elszigetelt Királyság, ennek ellenére mégis megőrizte ősi kultúráját. A nap középpontjában a királyság művészeti és kulturális értékei állnak, kezdve a  fővárosának Mbabane megtekintésén keresztül a Nemzeti Múzeumon át, a népművészeti boltok,  szőnyegszövők és gyertyakészítők meglátogatásáig.

17.nap  Johannesburg és Soweto
Reggeli után városnézés Johannesburgban,majd Sowetoban megtekintjük a Hector Peterson emlékművet, akit több diáktársával egyetemben az Apartheid ellenes felkelésben gyilkoltak meg 1976-ban. Itt látható az egyetlen utca amelyben két Nobel díjas lakott  Desmond Tutu érsek illetve itt látható Nelson Mandela  polgárjogi szabadságharcos első otthona.

18.nap Hazaérkezés


Shongololo Express-A Jóreménység útvonal

Árak lekérésre

Jó reménység útvonal

 November 11-25

1.nap: Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal.

2.nap: Johannesburg
Érkezés Johannesburg-ba. A vonat elfoglalása.

3.nap: Johannesburg - Soweto
Városnézés Johannesburg-ban. Johannesburg 60 km-re fekszik Pretoria-tól ész arany felfedezésekor alapították. Az arany városa a régi poros bányász sátrakból fejlődött kis napjainkra pénzügyi és gazdasági központjává vált Dél-Afrikának. A városnézést a Legfelsőbb Bíróság épületénél kezdjük, mely Johannesburg azon részén található, ahol a politikai aktivistákat tartották fogva. Ebédelési lehetőség a Rosebank kerületben, ahol megjelenik a modern és a harmadik világ kultúrájának keveredése és ahol az Afrikai kontinens kézműves munkái jelennek meg. Délután utazás Soweto-ba: Hector Peterson emlékmű, amely az 1976-os felkelések emlékére állítatott és egy nagyon izgalmas múzeum. Itt látható az egyetlen utca amelyben két Nobel díjas lakott, Desmond Tutu érsek illetve itt látható Nelson Mandela polgárjogi szabadságharcos első otthona. Este a vonat indul Nelspruit-ba.

4.nap: Panorama útvonal
A Mpumalanga tartományban fekvő Panoráma útvonal a mai nap programja. Blyde River Canyon, Pilgrim Rest, God’s Window stb…

5.nap: Kruger Nemzeti Park
A világhírű Kruger Nemzeti Park által kínált szafari élmény Afrika legjobbjai között van. A part menti erdők, tövises bozótok és a nagy füves síkságok állatok sokaságának természetes lelőhelyei. A sokféle vadállat közül itt megpillanthatjuk a fekete-fehér orrszarvút, leopárdot, oroszlánt és zsiráfot.

6.nap: Durban
A mai napot a vonatot töltik pihenéssel, miközben utaznak Mpumalanga, Gauteng, Free State és KwaZulu-Natal tartományokon át. A vonat este Durban-ba érkezik, ahol az éjszakát töltik.

7.nap: Shakaland and Hluhluwe-Umfolozi Park
Kora reggel utazás Shakaland-ba. A Shakaland Cultural Village-ben betekintést nyernek a tradicionális régi zulu kultúrába. Ezután látogatás a Hluhluwe-Umfolozi Rezervátumban. A park Zuluföld szívében fekszik, és Afrika legrégibb vadterületei közé tartozik. Számos vadállat látható: oroszlán, leopárd, elefánt, bivaly, zebra, zsiráf, hiéna stb… Az éjszakát a Zulu Nyala Heritage Safari Lodge-ben töltik.

8.nap: Zululand
Kora reggel a St. Lucia Wetland park megtekintése – a park a természetesen megóvott vízvilágáról és a madárvilágáról nevezetes, és ez a terület része a Világörökségnek. A St. Lucia folyótorkolatnál hajóra szállunk - vízilovakat, krokodilokat és számos vízimadarat figyelhetünk meg.

9.nap: Midlands Meander
A híres Midlands Meander KwalaZulu-Natal-ban több mint 160 hely egyvelege, ahol lehetőség van enni, inni, vásárolni, játszani...

10.nap: Durban
Durban Dél-Afrika 3. legnagyobb városa. A látogatás során láthatják a régi és az új Afrika, a Kelet és a Nyugat egyvelegét. Végigmegyünk a „Golden Mile” sétányon, ahol számtalan hotel és étterem található. Meglátogatjuk a Victoria piacot. Délután lehetőség az uShaka Marine World ócenárium meglátogatására, mely Afrika legnagyobb ilyen jellegű parkja. (A belépőjegyet nem tartalmazza az ár).

11.nap: Bloemfontein
Ebéd tájékán érkezés Bloemfontein-be. Ebéd után (saját költség) rövid Bloemfontein-i látogatás, majd kora este a vonat elindul Bloemfontein-ből Port Elizabeth-be.

12.nap: Porth Elizabeth
Rövid utazás után megérkezés az Addo Elephant Nemzeti Park-ba. Az eredeti Elefánt rezervátum 1931-ben nyílt, mikor még csak 11 állat maradt a térségben. Manapság már több mint 350 állat látható itt, köztük bivalyok, orrszarvúk és antilopok. Ebéd után (saját költség) Port Elizabeth-ben városnézés. A vonat éjszaka halad Oudtshoorn felé.

13.nap: Klein Karoo
A természet szépségével körbevéve, Oudtshoorn a Swatberg Hegység lábánál fekszik. Számos folyó, áramlás és vízesés látható a Swatberg, Outeniqua és Kammanassie tartományokban. Oudtshoorn-t mint Klein Karoo központját ismerik.

14.nap: Garden Route
Mossel Bay a Garden Route szívében fekszik. Utazás Mossel Bay-ből George-ba, mely egy 10 km-re fennsíkon fekszik, északon csodálatos hegyek, délen az Indiai Óceán között. Ezután az Old Passes Route felé vesszük az irányt, amely a Homtini őserdőn át Knysna-ba vezet, buja erdők és egy békés lagúna között. Az „Éden Kert”-ben 4 m-es páfrányok és 600 éves fák között sétálunk.

15.nap: Borvidék
Utazás Franschhoek-be Villiersdor és a Franschhoek Pass-on át, mely kilátást nyújt szőlőskertekre, ültetvényekre és hegycsúcsokra. Franschhoek-ban meglátogatjuk a Hugenotta Emlékművet. Folytatjuk utunkat a Hellshoogte Pass-on keresztül, gyümölcsfarmok és szőlőskertek vidékén.Stellenbosch, a második legrégibb városban, a Borvidék szívében ebédszünet (saját költségre). Délután utazás Paarl-ba, borkóstoló. Reggel a vonat Worcesterből Cape Town-ba, ahol ismét felszállnak rá. Utazás Muizenberg-be, éjszaka a vonaton.

16-17.nap: Cape Town
A következő két napot Cape Town-ban töltik. Lehetőség Cape Town-i városnézésre, a Kirstenbosch Botanikus Kert meglátogatására ahol csodálatos környezetben több mint 9000 fajta növény található. A Jóreménység Fok Természetvédelmi Területen található a Cape Point ahol az Indiai és Atlanti Óceán egyesül. Boulders-nél afrikai pingvineket láthatunk.

18.nap: Transzfer a repülőtérre, hazautazás.  

19.nap: Hazaérkezés menetrend szerint.