Rólunk | Elérhetőség | Ajánlatkérés  
Európa
Afrika
Ázsia
Karib térség
Észak Amerika
Közép Amerika
Dél Amerika
Óceánia
Üdülések
Körutazások
A színpompás Rajasthan
India-Nepál
Hajóutak
Magánrepülő
Esküvő & nászút
Itthon
Luxusvonatok
Luxus yachtok
Jesoloi luxusapartmanok
ÚJDONSÁG-Ferrarival Olaszországban
Tematikus Utak

  Főoldal > Körutazások > India-Nepál

India-Nepál

2015-10-17 - 2015-11-01 575.900 Ft-tól/fő

1. nap: Budapest - Delhi
Elutazás Budapestről a Qatar menetrend szerinti járatával dohai átszállással, éjszaka a repülőgépen.

2. nap: Delhi-Jaipur
Érkezés után felfedezzük India fővárosát, a világ egyik legnépesebb városát. Városnézésünk során megtapasztalhatjuk a város régi és új része közötti éles kontrasztot. Először Ó-Delhivel ismerkedünk, felkeressük a Raj Ghatot, ahol Mahatma Ghandit elhamvasztották, és a Jama Masjid Mecsetet. A következő látnivaló Új-Delhiben a Qutab Minar, mely a Világörökség része. Itt látható az V. századi,  legendás nem rozsdásodó vasoszlop. Végül áthaladunk az „India kapun”, elhajtunk a Parlament és az Elnöki Palota épülete előtt, majd utazás Jaipurba.
 
3. nap:  Jaipur
Reggeli után ellátogatunk a Borostyán Erődhöz (Amber Fort), ahol elefántháton tesszük meg az erőd kapujáig  vezető meredek  utat.  Ismerkedés  India  egyik  legelbűvölőbb  palotájával,  amely  valaha  a királyi  család  lakhelyéül  szolgált. Megnézzük  a  csodálatos Tükrök Palotáját,  a  kertet  és  az  épület további részét is. Délután felfedezzük Rajasthan  tartomány  fővárosát,  a  rózsaszín  várost,  Jaipurt.  Először  a  City  Palacet  tekintjük meg, amely részben ma is a rajasthani királyi család otthonául szolgál, több kiállítást is találunk itt. Talán a legérdekesebb látnivaló a Jantar Mantar csillagvizsgáló, melyet a XVI. században építettek és egyéb nagyon érdekes csillagászati megfigyelőállomásokon  kívül a nagy napóra 2 másodperces hibahatárral mutatja a mai napig az időt!  Hawa Matal (Szelek palotája) az utolsó látnivaló a mai napra. Ha időnk engedi, kicsit elbarangolhatunk a bazárba mielőtt visszatérünk a szállodába.

4. nap: Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra
Reggeli után utazás Agra-ba, útközben városnézés a Jaipur és Agra között fekvő Fatehpur Sikri lenyűgöző városában. A város és a Királyi Palota meglepő épségben maradt az utókorra. Utcáit és épületeit bejárva igazi szellem-városban érezhetjük magunkat. Továbbutazás Agra városába, szálláshely elfoglalása.

5. nap: Agra
Reggel megtekintjük a világszerte ismert, gyönyörű Taj Mahal-t. A mauzóleumot, amely a szerelem oltárán valaha emelt legkülönlegesebb épület, India egyik jelképe. Az épület a Világörökség része, valamint a világ 7 csodájának egyike. A síremléket Shah Jahan építette közel 22 éven át, fiatalon elhunyt felesége, Mumtaz Mahal tiszteletére és kérésére. A látvánnyal, ami elénk tárul nem lehet betelni. A feledhetetlen élmény után a vörös homokkőből épített Agra Fort megtekintése következik. Az erődben számos palota, csodás termek találhatók, ahol megcsodálhatjuk az építészet legfinomabb, legszebb, aprólékosan kidolgozott remekeit. Az erődöt a Delhiben található Vörös Erőd "ikertestvérének" tartják.

6. nap: Agra-Gwalior
Reggeli után vonattal utazunk egy ősi, történelmi hangulatú városba, Gwaliorba. Felkeressük az óváros feletti hegyre épült 3 km hosszú várerődöt. Az erőd masszív falai igazán különleges templomokat és palotákat rejtenek. Az erődkomplexum megtekintése után ellátogatunk a fényűző Jai Vilas palotába is.

7. nap: Datia-Orcha-Kajuraho
Reggel Kajurahoba indulunk. Útközben megálló Datiaban. A tavakkal körülvett város fő nevezetessége a hétemeletes Raja Bir Singh Deo palota, mely a XVII. századi építészet kiemelkedő alkotása.
Ismerkedés a templomairól és palotáiról híres Orcha városával. Az egykori királyi székhely kissé kiesik a fő turista útvonalakból, ezért itt még egy kis darab eredeti Indiával találkozhatunk. A legfontosabb látnivalók megtekintése (Raj Praveen Mahal, Raja Temple) után továbbutazás Khajurahoba.  Este szállás elfoglalása.

8. nap Khajuraho - Varanasi
Városnézés a gyönyörű és titokzatos templomairól híres zarándokvárosban. Khajuraho templomai a Csandélák uralkodása alatt 950 - 1050 között épültek. A páratlan templom együttes eredeti 85 temploma közül, 22 maradt épségben. Ismerkedés a keleti és nyugati templom csoporttal. Délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás a hinduk és a buddhisták szent városába, Varanasiba vagy más néven Benáreszbe. Érkezés után transzfer a szállodába, szállás elfoglalása.
 
9. nap: Varanasi
Varanasi, Shiva városa, India legszentebb helyeinek egyike. Tömegesen érkeznek ide hindu zarándokok, hogy a Gangesz vizében megfürödve megszabaduljanak minden bűnüktől. Misztikus hely, ahol az élet és halál meghitt szertartásait nyilvánosan végzik a Gangesz lépcsősorain. A kora reggeli órákban (reggeli előtt) hajókirándulás a szent Ganges folyón. Ezt követően a város  keskeny utcáin Varanasi templomainak felfedezésére indulunk. Többek közt megtekintjük az egyetlen márványtömbből kifaragott Bharat Mata Templomot (India Anyácska) is, majd visszatérünk a szállodába. Reggeli után kirándulás Sarnathba, a buddhizmus egyik legszentebb helyére, ahol Buddha elindította a tan kerekét, amikor megtartotta első tanítását.

10. nap: Varanasi-Bhairawa-Lumbini (Nepál)
Reggeli után Nepálba utazunk. A bhairawai határátlépés után a Himalája lábánál fekvő Lumbini felé vesszük az irányt. Lumbini egyike a buddhizmus négy legszentebb zarándokhelyének, ma a Világörökség része. Itt látta meg a napvilágot Sziddharta Gautama, akit a világ azóta Buddhaként ismer. Vacsora és szállás Lumbineben.

11. nap: Lumbini-Chitwan Nemzeti Park
Reggeli, majd Lumbini városának megtekintése után a Chitwan Nemzeti Parkba indulunk,  mely Nepál első nemzeti parkja, a Világörökség része, az egyszarvú rinocérosz és a bengáli tigris utolsó természetes élőhelye. Érkezést követően a szállás elfoglalása, majd felfedezzük a dzsungelt. Vacsora a szálláson

12. nap: Chitwan Nemzeti Park
Reggeli után egész napos dzsungel túrára indulunk. Egy kenuból, a folyóról csodálhatjuk meg a természetet, majd ebéd következik. Délután elefánt háton járjuk be a dzsungelt. Szállás és vacsora a Nemzeti Parkban.

13. nap: Chitwan Nemzeti Park-Kathmandu
Reggeli után búcsút veszünk a Chitwan Nemzeti Parktól Kathmanduba, Nepál fővárosába buszozunk.
Érkezést követően a Majmok Templomaként is ismert, 2000 éves buddhista Swayambhunath sztúpához látogatunk, mely Nepál egyik legősibb vallási helyszíne egy hegytetőn a Kathmandu-völgyben. A sztúpa fehér lépcsős alakja, a négy alapelemet, a földet, a vizet, a levegőt és a tüzet szimbolizálja, míg a 13 gyűrű a hegyes templomtornyon a tudás 13 fokát mutatja, négy oldaláról pedig Buddha szemei figyelik cselekedeteinket. Tetejéről tiszta időben kiváló rálátást nyújt a Kathmandura, sőt a Himalája csúcsai is felsejlenek. A sztúpát mind a hindu, mind a buddhista vallásúak nagy tiszteletben tartják. Vacsora a szállodában, Kathmanduban.

14. nap: Kathmandu-Nagarkot- Kathmandu
Ma Bhaktapurba utazunk (Bertolucci itt forgatta a Kis Buddha című világsikerű filmjét a tibeti lámák újjászületéséről). Az egykor királyi székhely építészeti emlékei a Világörökség részét képezik. A Durbar téren számos pagoda, templom, és ahol az 55 ablakú Palota látható. A következő állomásunk a hegytetőn álló  Changu Narayan szentély, mely Világörökségi védelem alatt áll. Ez legrégebbi templom a Kathmandu-völgyben. Főtemploma a IV. században épült Vishnu istennek szentelve. A 2100 m magasan fekvő Nagarkotból megcsodálhatjuk a naplementét. Tiszta idő esetén a Mount Everest is látható. Programunk végeztével visszatérünk Kathmanduba, vacsora a szállodában.

15. nap: Kathmandu-Delhi
Délelőtt ismerkedés a királyi fővárossal. Katmandu a világ egyik legrégebbi fővárosa, ahol keskeny középkori utcácskák, bájos szentélyek és a gyönyörű főtér, a Durbar tér varázsolja el az ide látgatókat. Felkeressük Pashupatinatht, a hinduk legszentebb szentélyét, ahol a Himalájában lakó Sívát tisztelik. A Gangesbe torkoló Bagmati folyó ghat-ján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Utolsó látnivalónk a Boudhanat sztúpa (oktogonális sztúpa), a buddhista világ egyik legnagyobb ilyen létesítménye. A hatalmas sztúpát imamalmok százai veszik körül. A szentélyt a buddhista szerzetesek vagy lámák ma is használják.
Délután Dehibe repülünk, érkezést követően búcsúvacsorán veszünk részt egy helyi étteremben. Este transzfer a szállodába.

16.nap: Hazautazás
Kora hajnalban hazautazás menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Szállás: ***/**** szállodákban
Utazás: Nemzetközi menetrend szerinti járattal átszállással
Ellátás: reggeli, ezen felül Kathmanduban vacsora, Chitwan Nemzeti Parkban ebéd+vacsora
 

Részvételi díj (15-19 fő esetén): 575.900,-Ft/fő
Kiscsoport felár (10-14 fő esetén): 40.000,- Ft/fő

Reptéri illeték: kb. 99.000,-Ft/fő 
Félpanzió: 34.900,-Ft/fő, Egyágyas felár: 139.500,-Ft/fő 
Biztosítás: 8.800,-Ft/fő, Sztornó biztosítás: 1,5% 
Indiai vízum: 19.000,-Ft/fő, Belépők: kb. 100 USD/fő
Fakultatív Himalája repülés: kb.210 USD/fő

Szállások:
Jaipur - Clarks Amer vagy hasonló
Agra - Clarks Shiraz vagy hasonló
Gwalior - Deo Bagh vagy hasonló
Khajuraho - Clarks Khajuraho vagy hasonló
Varanasi - Rivatas by Ideal vagy hasonló
Lumbini - Lumbini Zambala vagy hasonló
Chitwan - Green Park vagy hasonló
Kathmandu - Rama Inn vagy hasonló
Delhi - Hotel IBIS Delhi Airport vagy hasonló

Ajánlott védőoltás: Hepatitis A és B kombinált oltás,  hastífusz elleni védőoltás
További információk: www.oltokozpont.hu

Indiai vízumhoz szükséges dokumentumok:
- online kitöltött, aláírt vízumigénylő lap
- 2 db fénykép
- visszautazástól számított 6 hónapig még érvényes útlevél

Nepáli vízum: Helyszínen fizetendő kb. 30USD/fő
2 db színes igazolványkép szükséges hozzá